A frissen tartó Öko Kenyeres Zsák egyik legnépszerűbb tervezésünk.
Egyedi formája és designer mintázatainak köszönhetően remek kiegészítője lehet a konyhának, funkcióját tekintve pedig megoldást kínál egy régi dillemára a kenyér tárolást illetően, hiszen napokig puha marad benne a kenyér! Natúr, visszafogott hangulatot adó variációkat is találnak azok, akik azt részesítik előnyben, de színes , játékos mintákkal is készítünk a vidámság kedvelőinek.
A kenyeres zsák praktikus megoldás a műanyag zacskók nélkülözésére, egyben a megfelelő anyag kiválasztásával gyönyörű kiegészítő és remek választás környezettudatos ajándéknak is!
Tulajdonságai:
- fenntartható megoldás
- penészálló, antibakteriális belső
- könnyen tisztítható
- mosógépben mosható
- prémium élelmiszerbiztonsági szempontból bevizsgált anyag
- igényes egyedi kivitelezés
Termék jellemzők:
Belseje speciális, élelmiszerbiztos impregnált PUL anyag ami időtálló, antiallergén, penészálló, nedves kendővel könnyen tisztítható. Külső rétege a zsáknak designer pamutvászon, egy igazi fenntartható megoldás a péksütemények tárolásához vagy akár vásárláshoz! Méretezését a kenyér tárolásához igazítottuk, péksüteményeknek, kakóscsigának stb a Péksüti zsákot ajánljuk.
Tisztítása: belseje nedves szivaccsal letörölhető, 40° – on mosógépben mosható. A PUL anyag légáteresztő képességét az öblítőszer használatával idővel elveszíti, ezért ennek használata kerülendő.
Mérete: 30*45cm
A PUL anyagról:
- Magyarországon többféle kelmét találhatunk ezzel az elnevezéssel, de nagy különbségek vannak közöttük. Mivel az anyag lényegi tulajdonsága, hogy vízhatlan, lényegében egy kötött kelme van laminálva, de nem mindegy, hogy mivel! Másik lényegi tulajdonsága, hogy vízhatlan mivolta mellett minimálisan légáteresztő is legyen, ezért szeretik használni esőkabát vagy mosható pelenka külső rétegnek.
- A gyógyászati célra használt textilek között is találunk PUL elnevezésű anyagot, amit más néven pisilepedőnek hívnak. Azon felül, hogy az utóbbi sokkal vastagabb, mosás során hamar betöredezik az anyag, nem rendelkezik olyan vizsgálati tanúsítvánnyal ami igazolná az összetételét.
- Alapvető követelmény, hogy amibe élelmiszert csomagolunk legyen káros anyagoktól ( nyilván itt százalékos arányok is vannak ) mentes.
- Nem szereti a szárító gépet és a magas fordulatszámot.
- Nem szereti az öblítőt.
- Nem tapadnak meg rajta a spórák és a bacik, antiallergén.
- Könnyű tisztítani, egy nedves szivaccsal letörölhető ( a laminált oldala ).
- Frissen tartja a pékárúkat, de mivel azok liszttartalmuk miatt penészgomba spórákat tartalmaznak ( kívétel nélkül minden liszt, a bolti fehér kenyér nyilván halmozottabban.. ), a pékárú meg tud benne penészesedni, de az anyag a spórákat nem veszi magába!
Mivel készítőként szemléletünk a környezettudatos és fenntartható életmóddal szorosan összefüggő termékcsaládon alapul, élelmiszer csomagoló termékeinkbe STANDARD 100 by OEKO – TEX és élelmiszerbiztonságra vizsgált minőségi tanúsítvánnyal rendelkező PUL anyagot használunk.